Upravljanje evropskim projektima u kulturi

Upravljanje evropskim projektima u kulturi

03/04/2019

Događaj Upravljanje evropskim projektima u kulturi, koji u saradnji organizuju Kultura desk Srbija i EU info centar u Beogradu, posvećen je programu Kreativna Evropa, ali sa praktičnog stanovišta.

Namenjen je ustanovama i organizacijama u kulturi koje su nove u programu, a naročito onima koje imaju prve liderske projekte. Glavna pitanja o kojima će biti reči tiču se organizacije rada u cilju uspešne realizacije planiranih aktivnosti na projektu, komunikacije s partnerima i nadležnim telima Evropske komisije (rešavanje programskih pitanja, usklađivanje planova implementacije, zajednički rad na izveštavanju), važnih pojedinosti u administriranju projekata (javne nabavke, finansijski planovi, transferi finansijskih sredstava, budžetiranje i izvori sufinansiranja), mogućih neplaniranih izazova i na koji način ih prevazići, a najvažnije, kako da ceo proces učinite jednostavnim!

Na navedena, ali i druga pitanja prisutnih odgovaraće Luka Kulić iz Galerije Matice srpske u Novom Sadu. Predstaviće svoje iskustvo u realizaciji međunarodnih projekata (Digitalizacija ideja, Izvođenje muzeja, Rizikuj promenu i dr.) i iskustvo ustanovama u kojima je bio angažovan u prethodnom periodu (Muzej savremene umetnosti Vojvodine i Galerija Matice srpske).
Događaj će biti održan u sredu, 17. aprila u 17 časova u EU info centru Beograd (Kralja Milana 7). Prijave učešća su obavezne. Molimo da učešće prijavite do 15. aprila 2019. godine putem email adrese: kreativnaevropa@gmail.com.