Radionica: Kritičko mišljenje i osmišljavanje projekata u kulturi

Radionica: Kritičko mišljenje i osmišljavanje projekata u kulturi

24/04/2019

Oficirski dom u Nišu, četvrtak, 30. maj u 16 časova

Kome je namenjenа?
Studentima umetnosti i društvenih nauka Univerziteta u Nišu, Fakulteta umetnosti, Građevinsko-arhitektonskog fakulteta i Filozofskog fakulteta.
Cilj radionice je da polaznici podele svoje ideje o projektima u kulturi (izložbe, festivali, koncerti i sl.) koje bi želeli da realizuju u svom gradu, i da na tim primerima nauče kako da koncipiraju i artikulišu ideju, kako da definišu željenu publiku, partnere u realizaciji, kako da pronađu finansijska sredstva i na koji način da promovišu svoj događaj.
Broj mesta je ograničen na 20 polaznika koji će raditi u 4 grupe.

Koja znanja i veštine učesnici stiču?
Osnove projektnog menadžmenta u kulturi.

Kako se prijaviti za učešće?
Svi zainteresovni za učešće je potrebno da pošalju kratak opis predloga projekta u kulturi kojeg bi voleli da realizuju i razrađuju u grupi. Prijave se šalju na mejl snezana@ambasador.rs. Rok za prijavu je nedelja, 19. maj 2019. god.
Odabir učesnika će se izvršiti u saradnji s profesorima Fakulteta umetnosti i udruženjem Mladi ambasadori Niš.

Ko vodi radionicu?
Radionicu će voditi Nina Mihaljinac, menadžerka projekata Kultura deska Srbija i docentkinja na predmetu Menadžment u kulturi i kulturna politika na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu i Milan Đorđević, menadžer projekata Kultura deska Srbija i doktorand na katedri za menacment i kulturnu politiku FDU.