Radionica: Nove inicijative – mesto izdavača u projektima kulturne saradnje

Radionica: Nove inicijative – mesto izdavača u projektima kulturne saradnje

24/04/2019

Startap Niš – Centar za inovativno preduzetništvo mladih, 31. maj, 16.15h

Kome je namenjena?
Urednicima, vlasnicima izdavačkih kuća kao i drugim zaposlenima u izdavaštvu (biblioteke, univerziteti, sajmovi).

Koja znanja i veštine učesnici stiču?
Učesnici stiču širu sliku o evropskim projektima saradnje, kao i opšta znanja o modelima saradnje i mogućnostima koje nudi program Kreativna Evropa.

Kako se prijaviti za učešće?
Prijave se šalju na elektronsku adresu kreativnaevropa.izdavaci@gmail.com. Rok za prijavu je nedelja, 19. maj 2019. god.

Ko vodi radionicu?
Ana Pejović, koordinatorka Udruženja KROKODIL. Ana je diplomirala na odseku za engleski jezik i književnost Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Od 2002. do 2008. godine radila je u izdavačkoj kući Rende kao lektorka, asistentkinja urednika i urednica. Od 2009. do 2011. radila je u beogradskoj podružnici hrvatske izdavačke kuće VBZ, kao asistentkinja urednika i urednica. Tokom devet godina rada u izdavaštvu, uredila je više od dve stotine knjiga, uglavnom savremenih naslova iz regiona i Evrope. S engleskog je prevela nekoliko knjiga, među kojima je i „Britanski muzej propada“, autora Dejvida Lodža. Godine 2009. zajedno s Vladimirom Arsenijevićem osniva Udruženje Krokodil, u kom radi kao menadžerka projekata i glavna koordinatorka. Aktivno je uključena u sve poslove i oblasti delovanja Udruženja Krokodil – festivale, gostovanja, s posebnim naglaskom na KROKODILovu Kuću za pisce.