Radionica: PR ustanova i organizacija u kulturi na društvenim mrežama

Radionica: PR ustanova i organizacija u kulturi na društvenim mrežama

24/04/2019

EU info kutak Novi Sad, petak, 16. maj u 16:00h

Kome je namenjena?
Predstavnici ustanova i organizacija u kulturi, zainteresovani za razvoj digitalnog marketinga i PR-a, a naročito oni koji su već angažovani na tim pozicijama u svojim organizacijama. Broj učesnika je organičen na 15 ljudi.

Koja znanja i veštine učesnici stiču?
Kako upakovati aktivnosti ustanova i organizacija u kulturi u zanimljivu ambalažu kao pametan marketinški brend i pobuditi veće zanimanje medija i mladih? Koje su to tehnike i veštine odnosa s javnošću neophodne za privlačenje publike i medija? Kako do uspešne kampanje na društvenim mrežama? Ovo su samo neka od pitanja na koje ćete dobiti odgovor ukoliko se prijavite za radionicu „PR ustanova i organizacija u kulturi na društvenim mrežama“ koja će biti održana za predstavnike PR timova ustanova i organizacija u kulturi 16. maja u EU info kutak Novi Sadа 16:00 – 18:00č u okviru Foruma Kreativna Evropa 2019.

Društvene mreže su neizostavan alat u promovisanju kulturnih i umetničkih praksi. Međutim, glavobolju zadaju algoritmi koji se menjaju iz dana u dan, što zahteva relativno često revidiranje postojeće strategije komunikacije i redefinisanje ciljeva. Kako plivati u moru mogućnosti koje ovi algoritmi nude, kako se inspirisati i stvoriti vlastiti sadržaj koji će u prvom redu biti okrenuti publici i kako iskoristiti aktuelne trendove u privlačenju nove publike, neki su od glavnih fokusa radionice.

Kako se prijaviti za učešće?
Svi zainteresovni za učešće je potrebno da pošalju prijavu koja sadrži ime i prezime učesnika, naziv ustanove/organizacije koju predstavlja, kao i odgovor do 300 reči na pitanje zašto vam je konkretno potrebna ova radionica i zašto baš vašu ustanovu/organizaciju da odaberemo. Prijave se šalju na mejl marija.stevuljevic@euinfo.rs. Rok za prijavu je nedelja 12. maj u podne. Odabrani učesnici biće obavešteni o detaljima učešća putem mejla najkasnije do ponedeljka 13. maja.

Ko vodi radionicu?
Radionicu će voditi Marija Stevuljević, savetnica za društvene mreže EU info centra u Beogradu. Marija je radila kampanje i strategije komunikacija za mreže i koalicije organizacija, omladinske organizacije, startapove, te institucije u zemlji i regionu.