Pilot poziv za kulturne i kreativne industrije

Pilot poziv za kulturne i kreativne industrije

17/06/2019

Poziv za kulturne i kreativne industrije je prvi put raspisan prošle godine, a trenutno je otvorena druga faza poziva koji ima za fokus dve oblasti – učenje i inovacije.

Jedan od segmenata Evropskog plana za kulturno nasleđe, koji je Evropska komisija pokrenula kako bi se nastavio razvoj ideja evropske godine nakon 2018. godine, odnosi se na jačanje veština u profesijama u domenu kulturnog nasleđa. Ovim konkursom se upravo podržava početni i kontinuirani razvoj kvalifikovanih stručnjaka, unapređenje upravljanja i razmena znanja u oblasti kulturnog nasleđa, povezujući ih istovremeno sa kulturnim i kreativnim industrijama i regionalnim politikama.

Glavna namera je da se istraže aktivnosti koje imaju za cilj premošćavanje jaza između obrazovanja o kulturnom nasleđu i razvoja veština s jedne strane i, s druge strane tržišta rada, te naročito potaknuti povezivanje s kreativnim industrijama i trećim mestima poput kreativnih centara, mejkers prostora, fablabs, kulturnih centara i dr.

Ugovor o dodeli bespovratnih sredstava biće dodeljen jednom projektu. Projekat bi trebalo da otpočne početkom 2020. godine, a maksimalno trajanje projekta je 28 meseci. Rok za konkurisanje je 12. avgust 2019. god.
Više informacija o pozivu možete naći ovde.