Rezultati drugog i-Portunus poziva

Rezultati drugog i-Portunus poziva

19/07/2019

U junu 2019. godine, i-Portunus je pokrenuo drugi poziv za podnošenje prijava za kratkoročne mobilnosti u oblasti scenskih i vizuelnih umetnosti. Putem grupnih i pojedinačnih prijava, pristiglo je 710 prijava koje obuhvataju 1.141 pojedinca. Svaka od prijava ocenjena je od strane dva nezavisna evaluatora, specijalizovana za datu umetničku oblast.

Podršku je ostvarilo šest pojedinaca iz Srbije: Jovan Ćurčić (vizuelne umetnosti) koja putuje u Hrvatsku, Igor Koruga (izvođačke umetnosti) koji putuje u Holandiju, Iva Brdar, Ksenija Đurović i Ana Vuković (izvođačke umetnosti) koje putuju u Francusku i Mirjana Dragosavljević (izvođačke umetnosti) koja putuje u Portugaliju.

Uz podršku istog fonda, na rezidencijalni boravak u Srbiju dolaze Rita Góbi (izvođačke umetnosti) iz Mađarske, Mateja Smic (vizuelne umetnosti) iz Irske, Zulfikar Filandra (vizuelne umetnosti) iz Bosne i Hercegovine, Seda Yıldız (vizuelne umetnosti) iz Nemačke, Neza Knez (vizuelne umetnosti), Danilo Milovanovi (vizuelne umetnosti), Tone Poljanec (vizuelne umetnosti) i Luka Erdani (vizuelne umetnosti) iz Slovenije!

Statistike poslednjeg poziva i ceo spisak podržanih umetnika i profesionalaca u kulturi možete naći na zvaničnom sajtu i-Portunus konkursa.