Treći i-Portunus konkurs za mobilnost

Treći i-Portunus konkurs za mobilnost

14/08/2019

Otvoren je treći i-Portunus poziv za mobilnost umetnika i profesionalaca u kulturi koji rade u polju vizuelnih i izvođačkih umetnosti.

I-Portunus je nova inicijativa Evropske komisije u pogledu testiranja modela podrške razvoja mobilnosti u kulturi širom Evrope. Tokom 2019. godine očekuju se tri poziva, a od 2021. godine konkurs će biti stalna komponenta programa Kreativna Evropa.

Uslovi za konkurisanje su jednostavni, a konkurs je otvoren za konkursne aplikacije fizičkih lica. Više informacija o potrebnoj dokumentaciji možete naći na sajtu I-Portunus. Rok za konkurisanje je 5. septembar u 14 časova.

Imajte u vidu da se uz pomoć i-Portunus grantova može putovati po svim zemljama koje učestvuju u programu Kreativna Evropa. Celu listu zemalja možete naći ovde.

Ukoliko ste u potrazi za rezidencijalnim programima i sličnim prilikama za razvoj umetničkih, kustoskih ili istraživačkih projekata i saradnji, savetujemo vam da pogledate pozive na postojećim platformama, poput: On The Move, ResArtis, TransArtist, Touring Artists, North Africa Cultural Mobility Map, Call for Curators, Fully Funded Residencies, Rivet.es, World Art Foundations, Residences and Workspaces Guide, Berlin Sessions, Panic.

Desk Kreativna Evropa Srbija, kao i Deskovi u drugim evropskim zemljama vam mogu pomoći u pripremi aplikacije i pronalaženju partnerske organizacije u kojoj možete realizovati vaš projekat.