Radionica iz oblasti elektronske muzike: Kako stvoriti sopstveni live set?

Radionica iz oblasti elektronske muzike: Kako stvoriti sopstveni live set?

08/10/2019

Kolarčeva zadužbina, petak, 8. novembar u 10 časova

Osnovni cilj radionice je usmeravanje i obuka zainteresovanih polaznika za profesionalni razvoj u domenu elektronske muzike uz primenu znanja iz oblasti savremenog menadžmenta u muzici. Radionica se prvenstveno bavi live set-ovima izvođača − od osmišljavanja identiteta i prepoznatljivosti umetnika, preko izvođenja sopstvenih kompozicija do promocije i pozicioniranja na međunarodnoj sceni.

Kome je namenjenа?

Radionica je namenjena umetnicima koji se bave muzikom i koji žele da izgrađuju profesionalnu karijeru na lokalnom i međunarodnom planu. Takođe, pozivamo i sve one koji nemaju profesionalno umetničko iskustvo, a koji se bave muzikom i imaju interesovanja za izvođenje, produkciju i izgradnju karijere u oblasti muzike.

Koja znanja i veštine učesnici stiču?

Polaznici će se upoznati sa sintisajzerima, ritam mašinama, efektima, sekvencerima, miksetom i “Ableton LIVE” programom. Takođe, dobiće savete kako da najjednostavnije osposobe svoj kućni računar u alat kojim će stvarati muzičku formu. Biće obučeni da koriste “Ableton LIVE” softver za kreiranje muzike i živo izvođenje, imaće priliku da nauče šta je “MIDI” signal, kako se njime upravlja i kako pokreće određeni instrument; moći će da kreiraju svoj LIVE setup koji će im omogućiti kreativno izražavanje i stvaranje; upoznaće se sa celokupnim procesom muzičkog predstavljanja – od kreiranja imena do brendiranja sebe kao umetnika na socijalnim mrežama i muzičkim platformama.

Kako se prijaviti za učešće?

Za učešće se možete prijaviti slanjem prijave na elektronsku adresu: kreativnaevropa@gmail.com, do petka, 25. oktobra 2019. godine. Prijava treba da sadrži:
– ime i prezime osobe koja se prijavljuje;
– zanimanje i naziv ustanove ili organizacije koju predstavlja (ukoliko je to slučaj);
– kratak opis projekta koji želite da unapredite ovom radionicom.
Broj učenika je ograničen na 14 osoba, a spisak učesnika će biti objavljen na našem sajtu nakon isteka roka za prijavu.

Ko vodi radionicu?

Radionicu će voditi Nemanja Stojanović i Jelena Stanković sa zadatkom da prenesu znanja, iskustva i veština koje su stekli kroz dosadašnji rad u domenu muzičkog stvaralaštva, menadžmenta u kulturi i javne nastupe u zemlji i inostranstvu.
Nemanja Stojanović je savremeni audio/vizuelni umetnik koji trenutno živi i radi u Subotici gde sa mesta art direktora kreira program nezavisne art platforme “Šablon”. Nemanja iza sebe ima 10 godina aktivnog rada u kulturi i bio je uključen u produkciju velikih festivala kao sto su “Exit” Festival i “Mad In Belgrade”, sarađivao je sa slovenačkom art grupom “Dont Make New People” kao i hrvatskom “Ciko Ramom”, belgijskim “Perfekt Funktion” i mnogim drugim organizacijama koja su trebala njegove idejne i organizacione sposobnosti.
Umetnički profili koje potpisuje svojim imenom, a sa kojima je nastupao sirom Evrope su YusYus i Neomodern.
Jelena Stanković je savremena audio/vizuelna umetnica koja trenutno živi i radi u Beogradu. Jelena je vlasnica domaćeg lejbl-a Chorbika sa kojim ima izdanje na vinilu, ujedno je i promoter žurki koje organizuje u Beogradu sa najrazličitijim i uzbudljivim umetnicima. Jelena je rezident beogradskog kluba “KC Grad”, a pored muzike bavi sa i edukacijom, te organizuje javne radionice audio produkcije u KC Lab (Novi Sad).