Hub for exchange of music innovation in Central and South-eastern Europe

Hub for exchange of music innovation in Central and South-eastern Europe

15/10/2019

Nosilac projekta: Technopolis gkazi anonimi etaireia ota prostasias kai anadeixis viomichanikou archaiologikou parkou Athinon, Grčka

Asociatia Romanian artists worldwide. Rumunija

Dunagentsys Kft., Mađarska

Fondacija EXIT, Republika Srbija

Fundacja Krakowska Scena Muzyczna, Poljska

Institut Umeni – Divadelni ustav, Češka

Krakowskie biuro festiwalowe, Poljska

Music Estonia MTÜ, Estonija

Password Production, Republika Severna Makedonija

SIGIC – Slovenski glasbenoinformacijski center, Slovenija

Iznos dodeljenih sredstava: 1.941.171,00 €

HEMI ima za cilj da ponudi ekpertizu, konsultacije i trening profesionalcima u muzici u svakoj od zemalja CJIE regiona, tako nudeći odgovor na trenutne i buduće potrebe ovog sektora u regionu, a takođe i na evropskom nivou. U cilju razvoja saradnje, HEMI spaja partnere i zainteresovane strane, omogućavajući objavljivanje sadržaja i promociju vesti, sa i na svakom od HEMI muzičkih tržišta, povezujući umetnike -preduzetnike, promotere festivala i menadžere mesta za održavanje kulturnih događaja, formalne i neformalne učitelje muzike, konservatorije, škole muzike, izdavače, poznate umetnike, preduzetnike u industriji muzike i zabave, medije, novinare, muzikologe, fakultete za inženjering zvuka, festivale, mesta sa događajima uživo, koncertne hale… zajedno, u okviru zajedničke zajednice muzičkog tržišta – HEMI.

HEMI će s toga razvijati svoje aktivnosti koje će se sastojati od konferencija, festivala, događaja, panela, radionica, vebinara, sesija mentorstva i predstavljanja kako bi se osigurale stalne aktivnosti umrežavanja i razvoja projekta kroz dva glavna kanala:

1. HEMI digital: muzička platforma i kanal za vesti namenjen promociji i komunikaciji o muzičkim događajima (inicijalno) u CJIE regionu, konferencije, festivali, itd, koji promovišu muzičke vesti iz regiona i ostatka Evrope kao i preduzetničke VET i mentorske aktivnosti (vebinari, tutorijali, intervjui, nagrade, takmičenja, finansiranje).

2. HEMI HUB, CJIE Hab habova (partnera) koji je uključen u razvoj inovativnih i održivih modela poslovnog obrazovanja profesionalaca u muzici i preduzetništva za transnacionalnce CJIE zemlje kroz inkubatore, akceleratore, radionice, netvorking i prikazivanje festivala, konferencija i muzičkih događaja.
Naposletku, HEMI će razviti HEMI Music Innovation Incubator koji će spajati horizontalno obrazovanje i potrebe treninga za specifične profesije (IKT, Razvijanje poslovanja, Digitalna strategija, Menadžment) kako bi ponudio odgovor na trenutne i buduće izazove u muzičkoj industriji.