Info dani u Vojvodini

Info dani u Vojvodini

25/10/2019

Ovogodišnji konkurs za evropske projekte saradnje je trenutno otvoren, a preostalo je još nešto više od mesec dana za pripremu konkursne aplikacije. Tokom cele godine Desk i Antena Kreativna Evropa Srbija pomažu svim ustanovama i organizacijama koje planiraju da konkurišu, te vas pozivamo da iskoristite sve prilike za pomoć koje nudimo kako biste što bolje pripremili vaš projekat.
 
Evropski projekti saradnje su prilika da ostvarite dodatna finansijska sredstva za realizaciju vaših ideja, da se povežete s ključnim akterima međunarodne scene i da izgradite kredibilitet vaše organizacije na međunarodnom planu. Konkursom se podržavaju projekti ustanova i organizacija koje deluju u oblasti kulture, a podrazumevaju saradnju s najmanje dve partnerske organizacije iz Evrope s fokusom na razvoj publike, unapređenje mobilnosti ili jačanje kapaciteta za rad. Do sada je podržano više desetina evropskih projekata saradnje u kojima učestvuje preko sto ustanova i organizacija iz Srbije.
 
U cilju boljeg informisanja svih zainteresovanih profesionalaca u kulturi, Antena Kultura Deska Kreativna Evropa Srbija organizuje tri Info dana o konkursu Evopski projekti saradnje 2020 u okviru programa Kreativna Evropa, koji će biti održani u sledećim gradovima: 
 
29.10.2019 s početkom u 12.00h – КC „Laza Кostić“, Sombor

30.10.2019 s početkom u 12.00h – Zavod za kulturu vojvođanskih Mađara, Senta

04.11.2019 s početkom u 12.00h – Galerija Matice srpske, Novi Sad
 
U okviru programa info dana biće reči o prioritetima i cilјevima programa Kreativna Evropa sa posebnim osvrtom na trenutno aktuelan poziv za evropske projekte saradnje, konkursnu proceduru, osmišljavanje ideje i koncepta projekta, kao I specifičnim iskustvima I savetima.
 
Poziv je upućen svim ustanovama i organizacijama iz Srbije koje planiraju da konkurišu na program Kreativna Evropa, nezavisno od toga da li su učestvovali u projektima međunarodne saradnje ili tek planiraju svoje međunarodne aktivnosti u okviru ovog ili narednih konkursnih poziva.

Agendu možete preuzeti ovde.