Regionalna konferencija EU i Zapadnog Balkana u Skoplju

Regionalna konferencija EU i Zapadnog Balkana u Skoplju

29/01/2020

Desk Kreativna Evropa Severna Makedonija organizuje dvodnevni događaj ,, Kreativna Evropa – poziv za Zapadni Balkan i regionalna kulturna saradnja“ koji će biti održan u Evropskoj kući u Skoplju 5. i 6. februara 2020. god.

Događaj organizuju Ministarstvo kulture Republike Severna Makedonija (Desk Kreativna Evropa Severna Makedonija) u saradnji sa Evropskom komisijom (DG EAC), Delegacijom Evropske unije u Skoplju, deskovima i kulturnim organizacijama iz zemalja Zapadnog Balkana i EU, i to: Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Grčke, Kosovo*, Srbije i Slovenije.

Glavni fokus ovog događaja biće usmeren na novi konkurs za saradnju EU i Zapadnog Balkana, uporedo s ne manje važnim pogledom na širi kontekst politike regionalne i evropske kulturne saradnje u procesu podrške izgradnji kapaciteta kulturnog i kreativnog sektora.

Događaj je otvoren za sve zainteresovane predstavnike ustanova i organizacija u kulturi, koji žele da aktivno učestvuju i daju doprinos razmatranju ove teme iz perspektive svog profesionalnog iskustva.

Program događaja možete preuzeti ovde.