Info dan o programu Kreativna Evropa u Čačku

Info dan o programu Kreativna Evropa u Čačku

24/02/2020

Desk Kreativna Evropa Srbija u saradnji sa Umetničkom galerijom „Nadežda Petrović“ organizuje info dan o programu Kreativna Evropa i trenutno otvorenom konkursu „Jačanje kulturne saradnje i konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija Zapadnog Balkana“, u petak, 28. februara, u 13 časova u prostoru galerije (Cara Dušana 6).

U cilju adekvatnog informisanja kulturne javnosti o programu i konkursnoj proceduri, odnosno kako na najlakši način obezbediti finansijsku podršku u okviru programa, govoriće Dimitrije Tadić, rukovodilac Deska Kreativna Evropa Srbija.

Prezentacija je namenjena predstavnicima ustanova i organizacija u kulturi iz Čačka i okolnih mesta – rukovodiocima i zaposlenima u muzejima, pozorištima, bibliotekama, arhivima, kulturnim centrima i drugim ustanovama kulture i organizacijama civilnog društva.

Biće reči o prioritetima programa, uslovima za konkurisanje i specifičnim pitanjima koja se odnose na dosadašnje učešće Srbije u programu. Događaj je ujedno i prilika da se razgovara o projektnim idejama ustanova i organizacija iz Čačka.

Program info dana:

13.00 – 14.00 Predstavljanje programa Kreativna Evropa i Konkursa za kulturnu saradnju na Zapadnom Balkanu, Dimitrije Tadić, rukovodilac Deska Kreativna Evropa Srbija

14.00 – 14.15 Pauza

14.15 – 15.00 Razgovor o projektnim idejama, bodovanju i konkursnoj proceduri