Onlajn prezentacija: Iskustvo Božidarca kao ustanove kulture u vreme korone

Onlajn prezentacija: Iskustvo Božidarca kao ustanove kulture u vreme korone

24/08/2020

Nova u nizu prezentacija u okviru onlajn ciklusa „Kulturni programi u digitalnom prostoru“ predstaviće iskustvo ustanove kulture tokom kriznog perioda izazvanog pandemijom korona virusa – kako su realizovane redovne aktivnosti i kako je održan kontakt s publikom.

O ovoj temi govoriće Vladimir Kljajić, direktor Centra za obrazovanje i kulturu „Božidarac 1947“. Ova ustanova je osnovana kao narodni univerzitet, a danas realizuje brojne kurseve i seminare kroz koje nastavlja da promoviše koncept celoživotnog učenja.

Prezentaciju možete pogledati na našem YouTube kanalu.

O ciklusu

U proteklom periodu koji je obeležila epidemija virusa Kovid-19, mesto realizacije kulturnih potreba publike je izmešteno u digitalnu sferu, usled privremenog zatvaranja prostora ustanova i organizacija u kulturi i obustavljanja redovnog programa. To je podstaklo promišljanje novih načina prezentacije arhiva i kolekcija, koncerata i predstava, kao i organizacija i ljudi koje one okupljaju.

Iako internet ne može u potpunosti da zameni izvođenje kulturno-umetničkog programa u fizičkom prostoru, može biti prilika za drugačije sagledavanje značaja sopstvenog rada i bolje promišljanje mesta pozicioniranja na kulturnoj mapi grada, regiona i Evrope.

Stoga se ciklus onlajn prezentacija „Kulturni programi u digitalnom prostoru“ upravo odnosi na unapređenje vidljivosti naših ustanova i organizacija u digitalnom prostoru kroz osmišljavanje novih formata predstavljanja kulturno-umetničkog stvaralaštva i komunikacije s publikom.