Tête-à-tête razgovori o idejama za evropske projekte

Tête-à-tête razgovori o idejama za evropske projekte

16/09/2020

Naredni ciklus programa Kreativna Evropa počinje s 2021. godinom, a vreme do prvih konkursnih poziva treba usmeriti ka što boljoj pripremi projektnih ideja. Zato pozivamo sve one koji se bave kulturom i umetnošću da zajedno iskoristimo poslednje dane leta i lepog vremena u tête-à-tête razgovorima o prilikama koje nudi program Kreativna Evropa.

Svakog petka od 11h ugostićemo predstavnike i predstavnice ustanova i organizacija u kulturi u prijatnom ambijentu bašte Muzeja Jugoslavije. Prethodno iskustvo u međunarodnim projektima nije neophodno, jer bismo u okviru razgovora razmotrili inicijalne ideje koje se mogu razviti u uspešne evropske saradnje.

Sa nama će biti i predstavnici uspešnih projekata programa Kreativna Evropa, od kojih ćete uz kafu, čaj i francuske kolače moći da čujete o iskustvu celokupnog procesa – od ideje do realizacije projekta!

Za razgovore se možete prijaviti slanjem upita na našu elektronsku adresu: kreativnaevropa@kultura.gov.rs. Budući da su organizacioni kapaciteti ograničeni preporukama zdravstvene zaštite od virusa Kovid19, svakog petka ćemo biti u prilici da ugostimo do pet ustanova i organizacija.

Prvi razgovor će biti održan u petak 18. septembra, a zatim svakog narednog petka u isto vreme.

Pored izvanrednih izložbi i sjajne bašte, mesto za razgovore je odabrano imajući u vidu da Muzej Jugoslavije od 2014. godine učestvuje u više projekata Kreativne Evrope, te predstavlja jednu od najaktivnijih ustanova kulture u ovom polju kod nas.