Onlajn prezentacija: Upravljanje evropskim projektima

Onlajn prezentacija: Upravljanje evropskim projektima

15/10/2020

Koje zadatke obuhvata upravljanje evropskim projektom u kulturi? Koje nedoumice i problemi se mogu javiti tokom implementacije projekata? Na koji način se mogu rešiti? Šta kvalifikuje dobar projekat i šta podrazumevaju pravno-finansijski poslovi? Ovo su neka od glavnih pitanja o kojima će biti reči u prvoj prezentaciji onlajn ciklusa „Pravno-finansijski okvir evropskih projekata u kulturi“.

Na ova i druga pitanja odgovore će dati Luka Kulić, predstavnik Galerije Matice srpske, koji ima višegodišnje iskustvo implementacije evropskih projekata u kulturi, najpre u okviru programa Kreativna Evropa.

Prezentaciju možete pogledati na našem YouTube kanalu.

O ciklusu

Uspešna implementacija evropskih projekata u kulturi podrazumeva stalno unapređivanje znanja i veština u raznim poljima menadžmenta – od razumevanja relevantnog pravnog okvira i poznavanja najboljih praksi, do rada u međunarodnim timovima i upravljanja novcem.

Iako se to znanje najbolje stiče kroz realizaciju projekata, za upuštanje u administriranje projekata veoma je važno dobro informisanje, tj. razmena znanja i specifičnih iskustava. S idejom da se odgovori na najvažnija finansijsko-administrativna pitanja, pokrenuli smo ciklus onlajn prezentacija„Pravno-finansijski okvir evropskih projekata u kulturi“.

Ciklus je najpre namenjen predstavnicima ustanova i organizacija koje su nove u programu, naročito onima koji imaju prve liderske projekte, ali može biti od koristi i onima koji realizuju evropske projekte u okviru drugih EU programa ili tek planiraju da se upuste u konkurisanje.