The Arc of Time

The Arc of Time

09/11/2020

Izdavačka kuća ProPolis

Iznos dodeljenih sredstava: 52,643.47 €

Projekat The Arc of Time čiji naslov se zasniva na naslovu jedne od naših knjiga, ima za cilj da podrži kulturnu i lingvističku raznolikost objavljivanjem 9 knjiga napisanih na 9 ređe upotrebljavanih jezika – Finska, Gruzija, Grčka, Island, Italija, Poljska, Slovenija i knjige iz Belgije i Nemačke.
Izabrane knjige i autori nagrađivani su prestižnim književnim nagradama.

Njihova dela promovišu evropske vrednosti, otvorenost, diverzitet, ekologiju, humanizam, nasleđe i inovacije. Inovativna su po načinu tretiranja tema, uloga glavnih i sporednih likova, oslanjajući se i odvajajući se od književnih tradicija i konvencija, tehnika pričanja priča i pristupa jeziku. Svojim kvalitetom, doprinuse popularizaciji čitanja kod mlađe publike.

Naš izbor ređih žanrova namenjen je širokom spektru životnih doba, od knjiga za predškolce do knjiga za nezavisne male čitaoce, pa sve do knjiga za adolescente i mlade. U svom opsegu knjige variraju po žanrovima (ili spadaju u više žanrova). Ima razigranih istraživanja bajki koja preispituju stereotipe, avantura, ratnih priča, detektivskih misterija, putovanja kroz vreme, putovanja, a svi elementi čine čitanje radosnim, zanimljivim i uzbudljivim. Ova dela suptilno uče mlade čitaoce o vrednostima, a da pritom nisu otvoreno didaktička.