Onlajn prezentacija: Opšte finansijsko upravljanje projektima

Onlajn prezentacija: Opšte finansijsko upravljanje projektima

16/12/2020

Prilikom upuštanja u zadatak finansijskog upravljanja projektom korisno je razumeti sve opšte pojmove koji se tiču finansijskog upravljanja, faze koje obuhvata finansijsko upravljanje jednim projektom, zatim kako organizovati projektni tim u odnosu na potrebe tog zadatka.

Na ovu i slične teme govoriće dati Luka Kulić, predstavnik Galerije Matice srpske, koji ima višegodišnje iskustvo implementacije evropskih projekata u kulturi, najpre u okviru programa Kreativna Evropa.

Prezentaciju možete pogledati na našem YouTube kanalu.

O ciklusu

Uspešna implementacija evropskih projekata u kulturi podrazumeva stalno unapređivanje znanja i veština u raznim poljima menadžmenta – od razumevanja relevantnog pravnog okvira i poznavanja najboljih praksi, do rada u međunarodnim timovima i upravljanja novcem.

Iako se to znanje najbolje stiče kroz realizaciju projekata, za upuštanje u administriranje projekata veoma je važno dobro informisanje, tj. razmena znanja i specifičnih iskustava. S idejom da se odgovori na najvažnija finansijsko-administrativna pitanja, pokrenuli smo ciklus onlajn prezentacija „Pravno-finansijski okvir evropskih projekata u kulturi“.

Ciklus je najpre namenjen predstavnicima ustanova i organizacija koje su nove u programu, naročito onima koje imaju prve liderske projekte, ali može biti od koristi i onima koji realizuju evropske projekte u okviru drugih EU programa ili tek planiraju da se upuste u konkurisanje.