Kvaka 22 podržana kroz dva projekta inicijative Muzika pokreće Evropu

Kvaka 22 podržana kroz dva projekta inicijative Muzika pokreće Evropu

20/01/2021

 

Danas su objavljeni dugo očekivani rezultati četiri konkursa u okviru inicijative Muzika pokreće Evropu i to konkursa za koprodukcije, saradnju malih muzičkih prostora, edukacije i učenja u oblasti muzike i konkursa za profesionalizaciju i treninge.

U okviru konkursa za saradnju malih muzičkih prostora podržano je 12 partnerskih projekata, a u dva projekta u svojstvu partnera učestvuje Alternativni umetnički prostor Kvaka 22 iz Beograda.

Jedan od projekta predvodi orgnizacija Szubjektív Érték Alapítvány sa konzorcijumom partnera koji čine: Király-Nappali Kft., Kvaka 22, Tamaš Horvat PR Ugostiteljska radnja Zentropia Senta, Channel Zero- kulturno umetniško društvo i  C. Gulas Exotic Srl, dok drugi projekat predvodi organizacija STICHTING WORM u partnerstvu sa Kvakom 22, organizacijama DABADABA i VAARTKAPOEN.

Čestitamo organizaciji Kvaka 22 na odobrenom učešću u čak dva projekta na samom početku nove godine!

Projekti podrške malim muzičkim prostorima imaju za cilj promociju održive distribucije muzike kroz saradnju malih i srednjih izvođačkih prostora, kao i podsticanje inovativnih modela saradnje, unapređenja njihove uloge i identiteta u lokalnoj zajednici.

Rezultati svih konkursnih poziva su dostupni na sajtu Evropske komisije.