Razvoj projekata i partnerstava kroz različite EU programe

Razvoj projekata i partnerstava kroz različite EU programe

30/03/2021

Sedmogodišnje učešće Srbije u programima Evropske unije omogućilo je brojnim ustanovama i organizacijama da razvijaju svoje ideje u raznim pravcima ili u saradnji s različitim partnerima. Nakon uspešne realizacije u okviru jednog, neretko su projekti nastavljali život u okviru drugog programa, pospešujući interresorno povezivanje i saradnju.

Inicijalno podržan programom Kreativna Evropa, projekat Heritage Hubs Centra za urbani razvoj je prerastao u projekat Future Narratives koji se realizuje uz podršku Erazmus+ programa. Organizacije BUM i Centar za kulturnu dekontaminaciju su paralelno razvijale projekte CoolTURE! i FORA u okviru programa Evropa za građane i građanke, zatim BITE of Art i Borderline Offensive u okviru programa Kreativna Evropa, sa skoro istim partnerskim organizacijama.

Kako doneti odluku ka kojem programu usmeriti projektnu ideju? Na koji način se ista ideja može razvijati kroz različite EU programe? Koji su zaključci ukupnog iskustva ovog ciklusa EU programa? Koji su saveti organizacijama koje tek planiraju da konkurišu? O ovim i drugim pitanjima razgovaraćemo s Aleksandrom Nikolić (Centar za urbani razvoj), Lolom Joksimović (Centar za kulturnu dekontaminaciju) i Ivanom Despotovićem (Udruženje građana BUM) u okviru onlajn diskusije u sredu, 31. marta u 12h. Razgovor će moderirati Snežana Andrić, predstavnica EU info kutka Niš.

Pristup razgovoru:  https://us02web.zoom.us/j/86424075324?pwd=a05ETWFaZVhPVCt0TmkrLzI2VkdLUT09

Razgovor organizuju kontakt tačke EU programa u Srbiji – Desk Kreativna Evropa Srbija (Potprogram Kultura), Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog (Program Evropa za građane i građanke) i Fondacija Tempus (Program Erazmus+).