Info dan o programu Kreativna Evropa u Zrenjaninu

Info dan o programu Kreativna Evropa u Zrenjaninu

22/06/2021

Kultura desk Srbija u saradnji sa Savremenom galerijom Zrenjanin organizuje info dan o programu Kreativna Evropa u petak 25. juna u 11 časova u prostoru galerije.

O prilikama za ostvarivanje finansijske podrške evropskih projekata u kulturi, konkursnoj proceduri, pronalaženju partnerskih organizacija u Evropi i drugim pitanjima, govoriće Dimitrije Tadić, rukovodilac Deska Kreativna Evropa Srbija.

Prezentacija je namenjena predstavnicima ustanova i organizacija u kulturi iz Zrenjanina i drugih mesta u Srbiji – rukovodiocima i zaposlenima u muzejima, pozorištima, bibliotekama, arhivima, kulturnim centrima i drugim ustanovama kulture i organizacijama civilnog društva.

Pozivamo sve zainteresovane iz Zrenjanina i okoline da iskoriste priliku da saznaju više o smernicama konkursnih poziva koji su trenutno raspisani (Konkurs za prevode književnih dela, Konkurs za evropske projekte saradnje, Konkurs za panevropske kulturne entitete, Konkurs za evropske mreže, Konkurs za inovativne laboratorije i dr.), ali i onima koji će biti raspisivani tokom godine. Biće reči o prioritetima programa, uslovima za konkurisanje i specifičnim pitanjima koja se odnose na dosadašnje učešće Srbije u programu.

Događaj je ujedno i prilika da se razgovara o potencijalima projektnih ideja prisutnih ustanova i organizacija za ostvarivanje evropske saradnje u okviru programa Kreativna Evropa.

Program događaja:

11.00 – 12.00 Predstavljanje programa Kreativna Evropa, Dimitrije Tadić, rukovodilac Deska Kreativna Evropa Srbija

12.00 – 13.00 Pitanja i diskusija