Info dan o konkursu za informisanje i medije programa Kreativna Evropa

Info dan o konkursu za informisanje i medije programa Kreativna Evropa

04/08/2021

 

Po prvi put u okviru glavnog programa Evropske unije za kulturu – programa Kreativna Evropa raspisan je konkursni poziv u oblasti informisanja i medija. Konkursom će biti podržani projekti medijskih partnerstava koja osnažuju sistemsku saradnju i unapređuju održivost i konkurentnost profesionalnog novinarstva.

U cilju što uspešnije pripreme za konkurisanje, Tim za podršku učešća Srbije u programu Kreativna Evropa i Ministarstvo kulture i informisanja organizuju info dan u Beogradu, u ponedeljak 9. avgusta u 11 časova u Envoy conference kongres centar, Gospodar Jevremova 47, Beograd.

Program info dana čine prezentacije o misiji programa Kreativna Evropa 2021-2027 i smernica novog konkursa u oblasti informisanja, predstavljanje finansijskog okvira konkursa i projekata, kao i konsultacije o projektnim idejama:

11.00 – 11.05     Uvodna reč

Slavica Trifunović, pomoćnica ministra za informisanje i medije

11.05 – 11.45     Predstavljanje programa Kreativna Evropa i smernica novog konkursa

Dimitrije Tadić, Rukovodilac Tima

Milan Đorđević, menadžer projekata

11.45 – 12.10     Predstavljanje finansijskog okvira konkursnog poziva i predloga projekata

Ana Ćosić, finansijska konsultantkinja

12.10 – 13.00     Konsultacije uz koktel

Moderatorka: Maja Zarić, rukovoditeljka grupe Sektora za informisanje i medije

Pozivamo predstavnike i predstavnice medija, novinarskih i medijskih udruženja, kao i svih organizacija u oblasti informisanja i medija, koji žele da se informišu o uslovima ovog konkursa da prijave učešće popunjavanjem kratke prijave.

Kratak vodič kroz uslove konkursa možete preuzeti ovde.

Događaj će biti organizovan u skladu s preporučenim merama zaštite od virusa Kovid-19, a molimo sve učesnike da poštuju mere i nose zaštitne maske.