Info dan u Savremenoj galeriji u Subotici

Info dan u Savremenoj galeriji u Subotici

05/08/2021

 Tim za podršku učešća Srbije u programu Kreativna Evropa u saradnji s Galerijom savremene likovne umetnosti Niš organizuje info dan o novom programu Kreativna Evropa 2021-2027 u sredu, 11. avgusta u 12h u prostoru Savremene galerije Subotica.

O prilikama za ostvarivanje finansijske podrške evropskih projekata u kulturi, konkursnoj proceduri, pronalaženju partnerskih organizacija u Evropi i drugim pitanjima, govoriće Dimitrije Tadić, rukovodilac Tima.

Prezentacija je namenjena predstavnicima ustanova i organizacija u kulturi iz Niša i drugih mesta u Srbiji koji planiraju da konkurišu u ovoj ili narednim godinama.

Pozivamo sve zainteresovane iz Niša i okoline da iskoriste priliku da saznaju više o smernicama konkursnih poziva koji su trenutno raspisani (Konkurs za prevode književnih dela, Konkurs za evropske projekte saradnje, Konkurs za panevropske kulturne entitete, Konkurs za evropske mreže, Konkurs za inovativne laboratorije i dr.), ali i onima koji će biti raspisivani tokom godine. Biće reči o prioritetima programa, uslovima za konkurisanje i specifičnim pitanjima koja se odnose na dosadašnje učešće Srbije u programu.

Događaj je ujedno i prilika da se razgovara o potencijalima projektnih ideja prisutnih ustanova i organizacija za ostvarivanje evropske saradnje u okviru programa Kreativna Evropa.