Antena

Antena Deska Kreativna Evropa Srbija

 

Na osnovu Sporazuma o učešću Srbije u programu Kreativna Evropa koji su potpisali ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac i evropska komesarka za obrazovanje, kulturu, višejezičnost i omladinu Andrula Vasiliu, predviđeno je formiranje Antene kancelarije kao sastavnog dela Deska Kreativna Evropa Srbija. S tim u vezi, predstavnici Ministarstva kulture i informisanja i Fonda „Evropski poslovi“ Autonomne pokrajine Vojvodine potpisali su Sporazum o formiranju Antene Deska Kreativna Evropa Srbija čime se stvaraju uslovi za sveobuhvatno implementiranje programa Kreativna Evropa, za teritoriju AP Vojvodine.

Pored toga što će pružati podršku Desku Kreativna Evropa Srbija u sprovođenju Programa Kreativna Evropa, misija Antene je da se brine o specifičnim potrebama AP Vojvodine – jačanju programsko-organizacionih kapaciteta ustanova i organizacija u kulturi koje deluju na nivou AP Vojvodine, očuvanju kulturnog diverziteta, interkulturnom dijalogu i internacionalizaciji.

Antena Deska Kreativna Evropa Srbija zvanično je počela sa radom 1. januara 2015. godine, čije je sedište u prostorijama Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine. Ovo je prvi put da se kancelarija jednog evropskog programa nalazi u sastavu jedne pokrajinske institucije.

Više o Anteni Deska Kreativna Evropa Srbija: pročitati ovde