Teme programa

Razvoj publike

Razvoj publike podrazumeva veće angažovanje publike u kulturi. Usmeren je ka uključivanju ljudi i zajednica u doživljavanje, uživanje i vrednovanje umetnosti i kulture. Razvoj publike znači kreirati zajedno s publikom, pre nego kreirati nešto za njih.

Тransnacionalna mobilnost

Transnacionalna mobilnost olakšava kretanje umetnika i profesionalaca preko nacionalnih granica. Takođe, olakšava transnacionalnu cirkulaciju kulturnih i kreativnih dela. Cilj ovog prioriteta je promovisanje kulturnih razmena, interkulturalnog i međuverskog dijaloga, kao i razumevanja kulturne raznolikosti i značaja socijalnog uključivanja.

Podizanje kapaciteta

Jačanje kapaciteta pomaže kulturnim profesionalcima da dalje razvijaju svoje veštine kako bi olakšali pristup mogućnostima međunarodne saradnje, kao i stvaranje uslova za veću transnacionalnu cirkulaciju kulturnih i kreativnih dela i za prekogranično umrežavanje. To je moguće postići na brojne načine, a najvažnija tri, od kojih svaki predstavlja programski prioritet sam po sebi, su: 1) treninzi i edukacija, 2)digitalizacija i 3) novi poslovni modeli.